Kotouč gearboxes racing transmissions
Kotouc gearboxes
Racing transmissions

Pickup od Mercedesu

Automobilka Mercedes Benz představila první řadu Pickupu, která půjde do prodeje s označením X-Class

Vozidlo umí „řádně zabrat“ (konstrukce s osvědčeným žebřinovým rámem a tuhou zadní nápravou), takže nepůjde o žádný módní doplněk.

Kapacita nákladu činí až 1,2 t a vozidlo bude schopné utáhnout vlek až 3,8 t.

Bude dodáváno s pohonem zadních kol, ale také s pohonem 4x4 („čtyřkolka“), a bude vybaveno 6tistupňovou manuální nebo 7mistupňovou automatickou převodovkou (dle zvolení motoru).

Zpočátku bude nabízeno s dvojicí čtyřválcových naftových motorů, slabší X 220d bude vybaven 2,3 l turbodieselem o výkonu 120 kW (163 koní), silnější X 250d s bi-turbodieselem s výkonem 140 kW (190 koní).  Poté by automobilka měla nabídnout motor X 200 s výkonem 122 kW (165 koní) a vrcholem by měla být X 350

s motorem V6 s výkonem 190 kW (258 koní) a kroutícím momentem 550 Nm.

Obstojí také v terénu, a to díky světlé výšce 202mm (pomocí volitelného terénního podvozku se dá zvýšit až na 222 mm). Úhly nájezdu jsou 30,1° a 25,9°. a přejezdový úhel 20,4°.a dokáže zvládnout brodění do hloubky až 600 mm.

 

Interiér:

Nejde sice o luxus, ale ani svým interiérem neurazí. Je vybaveno tříramenným multifunkčním volantem, kulatými výdechy ventilace. Základní verze má černá látková sedadla, ve vyšších verzích bude kožené čalounění.  Dále bude vybaveno koženě čalouněnou palubní deskou, dřevěným obložením nebo 8,4 palcovým infotainment systémem (podobným tabletu).

K dispozici bude mít praktickou zadní úložnou plochu s osvětlením a 12 voltovou zásuvkou (možné napájení kompresoru, elektrického nářadí)

Vozidlo půjde do prodeje ve 3 konfiguracích. První - X-Class Pure, bude cílena  především  na práci, X-Class Progresive bude cílena  na běžné spotřebitele a vrcholná X-Class Power by měla oslovit řidiče se zájmem  o věcný life-style vůz.